Helsingin Painehuolto HPH logo ilman taustaa sininen

Myynti:  044 036 7195

Päivystys:  050 566 2996

Huolto:  010 581 3450

Päivystys:  050 566 2996

Myynti:  044 036 7195

Huolto:  010 581 3450

Yleistä tietoa kompressoreista, alipainepumpuista ja kuivaimista

Tutustu laajaan kompressori-, alipainepumppu- ja kuivainvalikoimaamme. Autamme sinua vallitsemaan tarpeeseesi parhaiten sopivat paineilmatuotteet yli 40 vuoden kokemuksella. Olemme erikoistuneet korkealaatuisiin Atlas Copco -tuotteisiin, joita myymme, vuokraamme ja huollamme. Lisäksi valikoimastamme löytyvät esimerkiksi seuraavat tuotemerkit: Airfilter Engineering, Atlas Copco, Automan, Comprag, CTA, Drukomat Wortmann, Edmac, Jorc, Reelworks, Sil-Air Werther, SMC, Rectus ja Unipart.

Paineilmakompressori on paineilmajärjestelmän sydän. Laadukas ammattikäyttöön suunniteltu kompressori on pitkäikäinen hankinta, joten sen valinnassa ja mitoittamisessa kannattaa nojata ammattilaisen apuun.
HPH:n yli 40 vuoden kokemus takaa asiantuntevan palvelun kaikenlaisissa paineilmaan liittyvissä asioissa. Palvelumme kattaa paineilmalaitteiden ja kompressorien lisäksi paineilmaputkistojen suunnittelun ja toteutuksen sekä kaikki paineilmajärjestelmien vaatimat huoltotyöt. Voit siis luottaa apuumme myös kalustohankinnan jälkeisessä kaluston ylläpidossa.

Diesel- ja sähkökompressorit kaikkiin käyttötarkoituksiin

Myymme, asennamme, huollamme ja vuokraamme Atlas Copco -kompressoreita diesel- ja sähkökäyttöisinä. Valikoimaamme kuuluvat kaikkien kompressorityyppien lisäksi muun muassa vakuumipumput, paineilmasuodattimet, paineilmakuivaimet sekä paineilmaputkistot.

Helsingin Painehuolto HPH ruuvikompressorit

Ruuvikompressorit

Ruuvikompressori on tarkoitettu jatkuvaan, jopa 24/7-käyttöön. Tavallisessa paketissa tulee mukana ilmasäiliö ja tarkoituksenmukaiset suodattimet. Kompressorin sisälle asennetaan yleensä jo tehtaalla valmiiksi jäähdytyskuivain, ja niin ikään vakiovarusteisiin kuuluu myös käyttöaikalaskija (eli tuntimittari). Integroitu mittari helpottaa erityisesti tarkistus- ja huoltojaksojen seurantaa.

Meiltä löydät laadukkaat Atlas Copco ruuvikompressorit. Valikoimissamme on tälläkin hetkellä useampaa eri mallia, jotka ovat heti valmiita toimitettavaksi varastoltamme. Ota siis oitis yhteyttä asiantuntijoihimme, kysy lisää tuotteistamme ja tee oma kompressoritilauksesi vaikka heti tänään.

Mäntäkompressorit

Mäntäkompressori on paras vaihtoehto sellaiseen pienkäyttöön, jossa ilmankulutus vaihtelee usein. Sen avulla on myös mahdollista päästä korkeampiin paineisiin kuin ruuvikompressoria käyttämällä. Tavallisesti asennukseen sisältyy yleensä vaaka- tai pystysäiliö ja kuvain sekä tarkoituksenmukaiset suodattimet. Jos yhteiskäytössä on useampi kompressori, tarvetta on tällöin myös vuorottelulaitteelle tasaisen käytön aikaansaamiseksi.

Valikoimistamme löydät Atlas Copcon mäntäkompressorimalleja, jotka ovat heti valmiina toimitettavaksi varastoltamme. Ota meihin yhteyttä ja tiedustele lisää eri malleista ja niiden soveltuvista käyttötarkoituksista – neuvomme ja konsultoimme sinua mielellämme ennen kuin teet ostopäätöstä. Helsingin Painehuolto HPH Oy tarjoaa parasta alan palvelua koko Uudenmaan alueella.

Helsingin painehuolto HPH Scroll kompressorit
Helsingin Painehuolto HPH Scroll kompressori

Scroll kompressorit / öljytön paineilma

Iso standardin 8573-1 mukaan paineilmaa kutsutaan öljyttömäksi kun sen öljypitoisuus on < 0,01 mg/m3. Öljytöntä paineilmaa voidaan tuottaa sekä öljyvapailla että öljyjäähdytteisillä (öljytiivistetyillä) kompressoreilla.

Atlas Copcon öljyttömien kompressorien valikoima on hyvin laaja. Pieniä määriä öljytöntä paineilmaa tarvitseville asiakkaille on olemassa esimerkiksi seuraavat vaihtoehdot:

  • SF-sarjan kompressorit tuottoalue 2,7-40,8 l/s (0,162-2,44 m3/min.) Kompressorisarjaan kuuluvat sisäänrakennetut jäähdytyskuivaimet joiden kastepiste +3°C.
  • LF/LFx/LZ -sarjan kompressorit tuottoalue 1-15,5 l/s (60-930 l/min.) Kompressorit voidaan varustaa säiliöllä/jäähdytyskuivaimella/adsorptiokuivaimella jonka kastepiste jopa -70 °C.

Vaunukompressorit

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: vaunukompressori, peräkärrykompressori dieselkompressori, polttomoottorikompressori, rakennuskompressori, kärrykompressori. Vaunukompressori on oikea valinta, kun tarvitset laadukasta paineilmaa ”kenttäolosuhteissa” ja vaihteleviin kohteisiin. Joissain kohteissa diesel- tai bensamoottorilla varustettu vaunukompressori voi olla ainoa keino tuottaa töihin tarvittava paineilma.

Laadukkaat laitteemme kestävät Suomen vaihtelevia sää- ja tieolosuhteita. Autamme oikean vaunukompressorin valinnassa. Tilapäiseen tarpeeseen, kuten työmaakäyttöön, tarjoamme myös vaunukompressoreiden vuokrausta.

Helsingin Painehuolto HPH vaunukompressorit
Helsingin Painehuolto HPH Lamellikompressori rakennuskompressori

Lamellikompressorit / rakennuskompressorit

Tehokas lamellikompressori on hyvä valinta moniin erilaisiin paineilman käyttötarkoituksiin. Parhaiten sen edut tulevat esiin vaativissa käyttöolosuhteissa ja suurilla vuosittaisilla käyttötuntimäärillä.

Lamellikompressorin rakenne on varsin yksinkertainen: pyöriviä akseleita on yksi, liukulaakerit ovat painevoideltuja eikä siinä ole aksiaalista laakerointia. Alhainen pyörimisnopeus on tyypillisesti 900–2000 kierrosta minuutissa. Äänitaso laskee koteloituna hyvin alhaiseksi, mikä mahdollistaa kompressorin asennuksen tarpeen vaatiessa esimerkiksi suoraan työtiloihin.

Helsingin Painehuolto HPH Oy myy ja toimittaa laadukkaat lamellikompressorit koko Uudenmaan alueelle sekä muualle Suomeen. Valikoimistamme löydät useita eri mallivaihtoehtoja, jotka ovat heti valmiita toimitettavaksi suoraan varastoltamme. Tutustu myös vuokrakoneisiimme.

Alipainepumput

Alipainepumput

Alipainepumput eli tyhjiöpumput luovat nimensä mukaisesti alueellisen alipaineen suhteessa ympäröivään tilaan. Alipainetekniikkaa (tyhjiötekniikka, vakuumitekniikka) käytetään laajasti eri teollisuuden aloilla valmistuksessa, testauksessa ja tutkimustyössä. Alipainepumppu on erittäin kustannustehokas tapa tuottaa alipaineistettua ilmaa, verrattuna esimerkiksi ejektroritekniikalla tuotettuun ilmaan.

Öljytiivistetyt GVS 16-630 A -lamellialipainepumput sopivat täydellisesti monenlaisiin vaativiin käyttökohteisiin. GVS 16-630 A -sarja tarjoaa erittäin tehokasta alipainetekniikkaa ja soveltuu erityisesti kriittisiin käyttötarkoituksiin vaativilla teollisuuden aloilla. Löydät varmasti tarvitsemasi pumpun 16–840 m3/h (50 Hz) välillä vaihtelevien pumppausnopeuksien valikoimastamme.

Helsingin Painehuolto HPH Alipainepumput

Kuivaimet

Helsingin Painehuolto HPH kuivaimet

Kuivaimet

Ilmankuivaimia käytetään, jotta vältytään kompressoriin ja paineilmaputkistoon tiivistyvän veden (kondenssi) paineilmajärjestelmään aiheuttamilta ongelmilta. Ilman kuivattamisella minimoidaan säiliön, putkiston, koneiden, työkalujen kuluminen ja vältetään kalliit korjaukset. Ilmankuivaimen avulla putkiston veto yksinkertaistuu huomattavasti, koska nk. ”joutsenkaulat” eivät enää ole tarpeellisia. Näin säästetään rahaa paineilmajärjestelmän suunnittelussa ja toteutuksessa. Tietyissä kohteissa kuten instrumentti-ilmajärjestelmässä ja kylmällä säällä ulkokäytössä kuiva paineilma on ehdottoman välttämätöntä.

Ilmankuivaimen hyödyt paineilmajärjestelmässä:

  • Paineilmajärjestelmän toimintavarmuus paranee
  • Paineilmaputkiston ja kompressorin elinkaari pitenee
  • Paineilmajärjestelmän korjauskustannukset pienenevät
  • Paineilmaputkiston suunnittelu ja toteutus tulee yksinkertaisemmaksi ja edullisemmaksi

Kuten kompressoreita, myös kuivaimia löytyy montaa erilaista eri tarkoituksiin. Autamme sinua kartoittamaan kuivaimen tarpeellisuuden ja tarvittaessa valikoimaan tarkoitukseen parhaiten sopivan kuivaimen. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin kartoitamme tilanteesi ja avaamme eri vaihtoehtoja tarkemmin.

 

Autamme sinua kaikissa paineilmaan liittyvissä asioissa

Ota yhteyttä