Helsingin Painehuolto HPH logo ilman taustaa sininen

Myynti:  044 036 7195

Päivystys:  050 566 2996

Huolto:  010 581 3450

Päivystys:  050 566 2996

Myynti:  044 036 7195

Huolto:  010 581 3450

Kuivaimet

Miksi paineilma kannattaa kuivata?

Paineilmaa käytetään monenlaisissa teollisissa sovelluksissa. Käyttötarkoituksesta riippumatta paineilman tulee olla puhdasta ja kuivaa. Käsittelemätön paineilma sisältää kiinteitä, nestemäisiä tai kaasumaisia epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa paineilmajärjestelmääsi ja liata lopputuotettasi. Kosteus, jota käsittelemättömässä ilmassa on aina paljon, ruostuttaa putkistoja, lyhentää paineilmalaitteistojen käyttöikää ja aiheuttaa tuotteiden pilaantumista. Ongelmien välttämiseksi järjestelmät ja prosessit kannattaa suojata ilmankuivaimella.

Jäähdytyskuivaimet

Alentamalla paineilman lämpötilaa vähennetään sen kykyä sisältää vettä. Jäähdytyskuivaimessa jäähdytetään paineilman lämpötila +3 °C ja silloin suuri osa vesisisällöstä kondensoituu (tiivistyy). Kun kondensaatio on eroteltu tässä lämpötilassa, tulee siitä paineilman kastepiste.

Jäähdytys saadaan aikaan suljetulla jäähdytysjärjestelmällä, joka on varustettu tehokkaalla säätöjärjestelmällä jonka kapasiteetti takaa täysautomaattisen käytön ja tasaisen kastepisteen kuivatulle paineilmalle. Automaattinen kondenssiveden poistaja sisältyy vakiona laitteeseen.

FD-sarjan jäähdytyskuivaimet

Miten FD-kuivain toimii?

Jäähdytyskuivain esijäähdyttää ilman kylmäainepiirin ja lämmönvaihtimen/vaihtimien avulla, jäähdyttää sen vesihöyryn tiivistämiseksi, ja lämmittää ilman sitten uudelleen poistoputkiston hikoilun estämiseksi. Jäähdytyskuivaimet poistavat kosteuden paineilmasta paineenalaisen kastepisteen ollessa jopa +3 °C. kohteissa, joissa tarvitaan kuivaa ilmaa. Kuivaimia voidaan käyttää eri paineissa, eivätkä ne kuluta käsiteltyä paineilmaa.

FX-sarjan jäähdytyskuivaimet

Tarkka paineenalainen kastepiste

FX-malliston eri koot (7 – 1 484 l/s) tarjoavat tasaisen paineenalaisen kastepisteen, joka voi olla alimmillaan +3 °C. Helppokäyttöinen digitaalinäyttö mahdollistaa kastepisteen sekä kuivaimen suorituskyvyn tarkan mittauksen ja seurannan.

F-sarjan jäähdytyskuivaimet

Kompakti ja tehokas kuivan ilman ratkaisu

Atlas Copcon F-sarjan jäähdytyskuivaimet pitävät paineilmajärjestelmäsi loistokunnossa poistamalla kosteuden tehokkaasti ja luotettavasti. Kompaktit ja vähähuoltoiset kuivaimet, joiden vakaa paineenalainen kastepiste on alimmillaan 7 °C, sopivat useimpiin kompressorityyppeihin ja käyttötarkoituksiin.

Adsorptiokuivaimet

Adsorptiokuivaimen kastepiste on alhaisempi kuin jäähdytyskuivaimen ja siksi se on suositeltavampi asennuksissa joissa vaaditaan paineilmalta hyvin pientä vesisisältöä, esim. instrumentti-ilma, ulkoputkistoissa ja alhaisissa lämpötiloissa. Adsorptiokuivaimia on paineilmaelvytteisiä ja lämpöelvytteisiä malleja.

BD+-, CD+- ja CD-sarjan adsorptiokuivaimet

Atlas Copcon adsorptiokuivaimet turvaavat tuotantosi luotettavuuden ja tuotteidesi laadun. Tehokkaat kuivaimet poistavat paineilmasta kosteuden, ja alhainen paineenalainen kastepiste takaa mielenrauhan: –20 °C, –40 °C tai –70 °C.

Kuinka adsorptiokuivaimet toimivat

Adsorptiokuivaimissa on kaksi kuiva-aineella täytettyä tornia. Kuiva- aineena käytetään joko aktivoitua alumiinioksidia tai silikageeliä. Kostea paineilma kulkee suoraan aineen läpi, ja kosteus adsorboituu eli kiinnittyy aineen pinnalle. Kuiva-aineella on rajallinen adsorptiokapasiteetti, jonka täytyttyä se on kuivatettava eli elvytettävä. Kun toinen torni kuivaa ilmaa, toista elvytetään.

Autamme sinua kaikissa paineilmaan liittyvissä asioissa

Ota yhteyttä